Barta de Broekert

Barta is:  Barta de Broekert  (1962)

opleiding: Hoge School voor de Kunsten, Utrecht
richting: 1ste graads lerarenopleiding tekenen, schilderen en kunstgeschiedenis
afgestudeerd: 1992

inspiratie

melkmeisjeMijn werk is een onderzoek naar grensgebieden.
Een onderzoek naar waar het ene beeld overgaat in het andere beeld. Mijn grensgebied en werkgebied is het grijze gebied tussen twee werkelijkheden. Door dit grensgebied te verkennen probeer ik twee werkelijkheden te verbinden en samen te laten vloeien tot een nieuw beeld. Een nieuwe beeld waarin een andere zienswijze ontstaat en een nieuw verhaal.

melkmeisje 1992

werkbiografie varken

Tijdens en na de academie ben ik gestart met dit bovenstaande onderzoek.
Maar door privé en werk, als begeleidster in een atelier voor mensen met een verstandelijke beperking, heeft mijn eigen beeldende werk een periode stilgelegen. Sinds enige jaren ben ik beeldend weer actief en….nog steeds op zoek binnen het grensgebied.

sus scrofa domesticus 1994 

Na deze hernieuwde start heb ik mij in het begin vooral toegelegd in het schilderen met olieverf maar werk nu ook met andere materialen.

Beelden haal ik uit de natuur, met de daarbij behorende verhalen over vergankelijkheid en groei. Naast deze beelden richt mijn onderzoek zich op de techniek van het schilderen, over gelaagdheid, sfumato, kleur en contrast maar ook de combinatie van verschillende materialen schuw ik niet.

Zien, ontdekken, vastleggen, techniek, gelaagdheid en symboliek zijn kernbegrippen in mijn huidige werk.
Naast mijn werk als beeldend kunstenaar geef ik cursussen en workshops aan volwassenen en kinderen.

zie voor mijn eigen werk Barta beeldend kunstenaar en voor lessen Barta kunstdocent